Sidebar

21
wo, apr

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Een aantrekkelijk aanbod!

045 Kerkrade Duurzaamheid - Bijna 1000 huishoudens met een eigen woning in Kerkrade hebben de afgelopen twee jaar zonnepanelen aangeschaft via de gemeente Kerkrade. Een groot succes! Maar het project nadert zijn einde.

Van de bijna 8 miljoen euro budget die de gemeente Kerkrade ter beschikking heeft gesteld, is nog minder dan 1 miljoen euro beschikbaar.

Verduurzamen en geld besparen!

U kunt de zonnepanelen via de gemeente Kerkrade aanschaffen. U bent verzekerd van een goede zonnepaneleninstallatie en verduurzaamt zo uw woning. Geen zorgen voor een periode van 15 jaar omdat de gemeente Kerkrade de garantie geeft! U wordt zo dus veel mogelijk ontzorgd. Er wordt nog steeds geïnstalleerd, weliswaar met extra veiligheidsvoorschriften in verband met het coronavirus.

Wethouder Dion Schneider (Economische zaken en Duurzaamheid): “Veel aantrekkelijker kan het niet worden. Geen uitzoekwerk voor de deelnemer, de installatie wordt eenvoudig gefinancierd door een gunstige gemeentelijke lening van 15 jaar. In 1 keer betalen of extra aflossen kan en de BTW-teruggave wordt voor u geregeld. Tot slot: deelnemers besparen ook geld. Want al wordt de salderingsregeling vanaf 2023, in 10 jaar tijd stapsgewijs afgebouwd, het investeren in zonnepanelen blijft financieel aantrekkelijk.

Aanmelden voor een vrijblijvende offerte is eenvoudig. Ga hiervoor naar de website  www.zonnepanelenprojectparkstad.nl. Op deze website kunt u ook de voorwaarden en uitgebreide informatie vinden.

Informatie over de salderingsregeling kunt u vinden via www.milieucentraal.nl/energie-besparen/zonnepanelen/zonnepanelen-kopen/salderingsregeling-voor-zonnepanelen/

Wie kan meedoen?

Alle particuliere woningeigenaren (ook met een smalle beurs), maar ook bedrijven en (sport) verenigingen met een eigen pand en een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3×80 ampère.

Duurzaam Kerkrade, dat is de titel die de gemeente Kerkrade gebruikt voor het promoten van duurzaamheid in de stad. De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het milieu, maar dat is zeker niet alles! Het blijft echter niet bij promoten van duurzaamheid; het doel is dat onze inwoners in hun dagelijks leven rekening houden met duurzaamheid! Rond het thema voert de gemeente allerlei projecten uit en door middel van een special in het Stadsjournaal, artikelen, www.kerkrade.nl, sociale media en onze Duurzaamheidswagen informeren we de inwoners over deze projecten en geven we tips over duurzaamheid. Tevens laten we zien dat er al heel veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Succesverhalen delen we graag! Dus als u als inwoner, ondernemer of organisatie leuke of inspirerende voorbeelden heeft, laat het ons weten. Meer informatie op www.kerkrade.nl, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren via telefoonnummer 14 045.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.